5 Noiembrie 2012, Bucuresti, Romania

A trecut si prima zi din cariera de avocat. Colegii mei – de doi ani si jumatate – m-au primit cu multa caldura si cu felicitari. Cu toate astea, inca nu constientizez ce mi se intampla, iar la intrebarea “Cum te simti?” raspund inevitabil “La fel ca ieri”.
Avand in vedere ca am o lunga experienta pentru varsta mea in domeniu si datorita increderii neconditionate pe care ceilalti avocati mi-au acordat-o inca de cand de abia terminasem anul II, nu simt – inca – o mare diferenta. Redactam actiuni si concluzii scrise, convocari la conciliere si cam toate actele posibile pentru Registrul Comertului inca din anul III. Maine voi fi la Tribunalul Bucuresti. Am tema sa verific doua dosare, dar nici asta nu e ceva nou. Cred ca voi simti cu adevarat ce se intampla atunci cand voi merge in instanta in calitate de avocat cu acte in regula.
Una dintre laturile esentiale ale vietii mele, inca din 2010, este apartenenta la Clubul Rotaract, mai exact Rotary pentru cei pana la 30 de ani. Este un angajament pe care, cel putin acum, mi l-am luat pe viata. Ma implineste. Despre asta, insa, voi mai scrie (de multe ori). In seara asta am participat la prima sedinta dupa o pauza de un an, iar intamplarea a facut ca astazi sa se desfasoare un eveniment comun cu Rotary numit “Cariera – bratara de aur”. Ce putea fi mai frumos si reprezentativ pentru prima zi din cariera mea? In cadrul evenimentului ne-am prezentat pe rand, expunand reusitele profesionale, traiectoria urmata, activitatea din prezent si planurile de viitor. Prezentarea mea:

Ma numesc Sevim si sunt membru Rotaract din 2010. Astazi particip la prima sedinta dupa o pauza de un an. Anterior, pana in noiembrie 2011, cand m-am suspendat si am renuntat la functiei de Director de Club Service pentru ca cele 24 de ore nu mai puteau face fata activitatilor in care eram antrenata. Ce am facut in acest an? Am terminat Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, mi-am dat licenta, am participat la o specializare in Germania si am lucrat la o casa de avocatura, unde activez de peste doi ani. Ieri am aflat ca am promovat examenul de Barou, asa ca ma bucur sa petrec prima zi din cariera alaturi de voi.
Am cochetat o perioada cu diplomatia, efectuand stagii de practica in cadrul Ministerului Afacerilor Externe, am activat intr-o organizatie, BISMUN (Bucharest International Student Model United Nations, in prezent Tinerimea ONU), o asociatie care promoveaza valorile ONU, in calitate de Director de sponsorizari. Dupa anul I am participat la programul Work and Travel in Statele Unite.
Planuri de viitor: imi doresc foarte mult sa intru in invatamantul superior, sa colaborez cu un profesor de drept international privat. Sunt pasionata de arbitraj comercial international, am si publicat niste articole in reviste de specialitate.
In final, mi-a fost dor de voi!

 

8 Noiembrie 2012, Bucuresti, Romania

Venim împreună de la tribunal şi ne oprim la biserică. Astăzi este sf. Mihail şi Gavril. Mă rog pentru luminarea căii. Aprind o lumânare pentru morţi şi una pentru vii.

Ieri la curtea de apel, dar şi azi mă nimeresc în sală cu cea mai cunoscută şi de temut avocată a Bucureştiului. Când îşi pronunţă numele format din trei cuvinte se face linişte mormântală în sală.

 

10 Noiembrie 2012, Bucuresti, Romania

Una dintre constantele vietii mele este implicarea in proiectele, evenimentele si prietenia Rotaract. Ma implineste, pur si simplu. Este ceva ce ramane in urma mea.

In urma cu o vreme unul dintre adevaratii intelectuali ai Romaniei, la o receptie gazduita de Ambasada Chinei la Bucuresti imi spunea ca nu e important ce faci, ci ceea ce lasi in urma. Vreau sa las ceva dupa mine, vreau sa bucur, vreau sa iau din necaz, din boala, din saracie. Atat cat pot. Aderarea la un astfel de grup garanteaza o forta mai mare si o finalitate cu impact mai puternic.

Caritatea este unul dintre cele mai frumoase activitati. Adesea se spune ca cei ce arbotraza steagul voluntariatului si al caritatii sunt falsi, ca folosesc necazul oamenilor in avantajul lor si al strict al imaginii si ca daca ar vrea sa faca ceva sincer nu ar spune nimanui. Ce mentalitate gresita! A face o fapta buna si a o povesti frumos, cu bun-simț și cu modestie ii poate îndemna și pe alti semeni să se alăture. Evenimentele de acest gen trebuie popularizate cât mai mult, astfel să ajungă la urechile celor ce pot ajuta, în orice fel, în viitor.

În seara asta am participat la cartarea Clubului Interact Triumph, format din tineri liceeni de elită, viitori lideri ai generației lor (cu siguranță). După o pauză de un an, revin cu forțe proaspete, cu o disponibilitate mai mare ca oricând de a mă implica și de a investi timp și resurse. (…și de a împărtăși întregii lumi ce fac).

2

Related Posts

  • 45
    În momentul în care citiți acest mesaj eu mă aflu în avion spre Oman, indicând pasagerilor ieșirile de urgență și cum să folosească măștile de oxigen în caz de decompresie. Povestea Sunt avocat. Din 2012, când am devenit cel mai tânăr avocat din România, la puțin peste 22 de ani,…
    Tags: de, la

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.